Bredbånd i sommerhuset

Adsl vil af de fleste blive betegnet som ”Fastnet bredbånd” og det kan de fleste sommerhuse faktisk godt kobles op til.

Det kræver naturligvis, at der er ledninger i jorden ud til sommerhuset for det kan lade sig gøre.

Hvis der på noget som helst tidspunkt i sommerhusets historie har været et aktivt telefonstik i sommerhuset, så vil det stort set altid være muligt også at etablere internet gennem kablerne i jorden.

Dyrt og dårligt bredbånd – men bedre end ingenting

Bredbånd i sommerhusetADSL var fantastisk da det kom frem fra 20 år siden, men i dag er det gammel langsom teknologi, der ikke er blevet justeret prismæssigt i 10 år.

Grunden til prisen ikke er justeret ned, er ganske enkelt fordi internetselskaberne godt er klar over du ikke har andre muligheder, når du vælger langsomt dyrt ADSL og så tager de en god pris for en sløv hastighed.

Du vil med andre ord ofte kunne få ADSL, men det er enormt langsomt (omkring 15 mbit / 1 mbit) og koster mindst 200 om måneden.

Udmærket til udlejning af sommerhus

En internetforbindelse på 15 /1 mbit med frit forbrug er helt fint til et sommerhus der udlejes, her kan udlejeren få dækket det grundlæggende3 behov og synes de det går for langsomt, ja så må de jo bruge deres mobildata.

Det er ikke luksus, men det er internet og nok til at både at streame film og spille (dog meget begrænset)

Nuvel, i et sommerhus er det jo sjældent, der etableres vild gamingklub med 20 online gamere.

Fordelen ved ADSLbredbånd

Den helt klare fordel ved en fast internetforbindelse er det 100% frie forbrug af data.

Hvis du har fødet 3 unger og de voksnes aften film med et mobilhotspot i et sommerhus så ved du, at der ryger pænt meget data på den konto og mere end 2 dage kræver et ret vildt mobilabonnement for at trække alt den data.

Derfor er en fastnet internetlinje til at dække alt grundlæggende i huset fantastisk.

Skal der lidt mere fart på til f.eks. gaming, ja så kan et 5G hostspot hurtigt klare den del – Ja eller hvis der skal skærmdeles med en kollega i Uganda.

Vi vil klart anbefale ADSL fastnet internet til alle, der udlejer sommerhuset og som skal have en løsning, der er klippe stabil og let at bruge for alle besøgende.

Ejer du selv sommerhuset og udlejer du ikke, så tjek lige om der er 5G dækning i dit sommerhusområde

Fordele og ulemper

Fordele:

– Lav månedlig pris
– Ingen forbrugsgrænse
– Stabilt

Ulemper:

– Langsomt