Fibernet sommerhus

Fibernet er som udgangspunkt ikke nedgravet i sommerhusområder – langt de fleste sommerhusområder i Danmark er gamle og der er i få tilfælde valgt at trække fiberoptik i vejkanten.

Nyere områder kan være heldige, at der er trukket fiber.

Giver det mening med fiber i et sommerhus

Fiber internet i sommerhusetEr der tale om luksus og high-end, ja så giver det naturligvis mening med den hurtigst mulige fiberforbindelse i sommerhuset og bred wi-fi dækning med mesh.

Det vil en lejer forvente og derfor vil det kun være fantastisk, hvis der er mulighed for fiber i sommerhuset.

Men er der tale om en 70 kvm dårlig isoleret ”praktisk” sommerhus, som er hyggeligt og simpelt, ja så kan det altså være ret ligegyldigt – det vil slet ikke give mening i praksis.

Kan sommerhuset koblet til fiber?

Den mest simple måde at undersøge det på, er ved at undersøge om det lokale energiselskab har trukket fiber ud til sommerhusområdet.

Tjek på hjemmesiden – ring til dem, undersøg på fiberselskabernes hjemmesider ved at indtaste sommerhusets adresse.

Langt de fleste sommerhusejere ved allerede om der er gravet fiber ned ved skellet – det er sjældent en overraskelse.

Har du netop købt / overtaget et sommerhus, ja så spørg naboerne, de ved det.

Måske skal der graves fiber ned

Der kan muligvis være fiberoptik gravet ned tæt på og måske kan dit sommerhus tilkobles, hvis du selv kraver fiberrør ned over en længere strækning.

I sommerhusområder må du forvente, at der skal gravex fra vejskel ind til dit sommerhus og det vil ofte være noget du selv skal klare.

Her skal et orange fiberrør graves mindst 0,45 meter ned og trækkes fra skellet og ind til det punkt på sommerhuset, hvor fiberkablet ønskes boret ind i væggen. (vælg midt i huset)

Fordele og ulemper

Fordele:

– Enormt høj hastighed
– Klippe stabilt

Ulemper:

– Få kan få adgang